Jedzenie krakow

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że zrobię pewnego sposobie niespodziankę dla mojej dziewczyny. W celach miałem dwudaniowy obiad i deser podany w towarzystwie wina i świeczek zapachowych ze popularnego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo wykwintne danie, ale same skomplikowane w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba wiedzieć dobrze usmażyć, aby wyciągnąć z nich wykonuję smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest właściwie mierny. W prawdzie mógłbym powiedzieć, że początkujący, bowiem wtedy byłoby prawie prawdy. Zlokalizował w internecie przepis na dalekie sandżaki. Niestety stanowił kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było stworzone po angielsku! No, lecz nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i idziemy na żywioł, razem z intuicją kucharza (której ewidentnie nie mam). Postanowiłem, że dam te małże w otoczeniu warzyw. Jednakże zapomniałem, że powinien te warzywa najpierw obrać i pokroić. Zabierał się stresować, bo czasu było coraz mniej i ja byłem zdecydowanie w gospodarstwu. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że dotarłem na nasz palec... No, ale jako jedyny mężczyzna nie dałem za wygraną. Natrafiłem na plan - szatkownica do warzyw. Zatem był właściwie strzał w dziesiątkę. Nie dość, że zaoszczędziłem kilka minut na krojeniu to wciąż nie musiałem bać się o własne bycie przy użyciu szatkownicy. Jak to wszystko istniałoby już gotowe nałożył na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się oczywiście oczywiście kiedy na obrazku ze części internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że posiadał zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do lokalnego sklepu po żurek w słoiku i wyrzuciłbym go do garnka a następnie tylko doprawiłem. Na deser miałem przygotowane już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się żeby to stworzyć dzień wcześniej, gdyż nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - te niemało sekund, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Dziewczyna była zszokowana i szeroka szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.